05. 11 2019

Marraskuun ryhmä – eduskuntaan perustettiin päihdepoliittinen ryhmän

Eduskuntaan perustettiin tänään päihdepoliittinen ryhmä nimeltä Marraskuun ryhmä. Ryhmä toimii Marraskuun liikkeen hengessä päihdepolitiikkaan keskittyen. Ryhmän puheenjohtajana toimii vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula (vas) ja varapuheenjohtajana Mirka Soinikoski (vihr).

-Eduskunnassa on paljon kerhoja ja ryhmiä, joten taloon on korkein aika saada myös työryhmä, joka keskittyy erityisesti päihdepolitiikkaan. Kyse on kuitenkin yhteiskunnallisesti erittäin tärkeästä teemasta, jonka saralla tapahtuu paljon, Kontula sanoo.

Marraskuun liike perustettiin alun perin marraskuussa 1967 vähäosaisten auttamiseksi. Liikkeen tavoite oli kohentaa asunnottomien, päihdeongelmaisten, vankien ja mielenterveysongelmista kärsivien asemaa. Marraskuun liike onkin ollut monen vähemmistöjen oikeuksia ajaneen liikkeen esikuva.

Marraskuun ryhmä kokoontuu säännöllisesti ja keskittyy päihdepoliittiseen keskusteluun.

3 thoughts on “Marraskuun ryhmä – eduskuntaan perustettiin päihdepoliittinen ryhmän

 1. Hei!
  Hieno homma että tämmöistä on pystyy laitettu. Kieltolakikumoon 2020 kampanjan kanssa töitä tehneenä olen huomannut kuinka retuperällä on suomalaisten tieto aiheesta. Vanhat huume yleistykset kaikuvat kannabiksesta puhuttaessa ja tuntuu jopa valtioin virkamiehilläkin menevän näissä asioissa puurot ja vellit sekasin. Hyvä! Herätelkää arkadianmäkee ja kansaa!

 2. Hei, todella hieno ja tervetullut asia. Tarvitsemme uutta Marraskuun liikettä päihdepolitiikkaan juuri nyt!

 3. Huumerikollisuus kasvaa Suomessa.

  Väkivalta ja sokea paheksunta nostaa päätä myös päivänpolttavassa poliitiikassa. Huumepoliisikin on myynyt huumeita, koska peruspalkka ei kata kustannuksia. Odotan innolla, kun ensimmäinen poliitikko saadaan kiinni huumeiden myymisestä. Tosin heidän palkkatasonsa on noussut viime vuosina, joten nähtäväksi jää.

  Vaikka tutkimukset ovat osoittaneet kiistatta huumesodan vain lisäävän ongelmia.

  Mielipide on kuin persereikä, joka löytyy jokaiselta.

  Huumerikollinen myy laissa määriteltyjä laittomia ja laillisia aineita. Vapaus otetaan, sitä ei anneta. Siihen ei tarvita Fimean tai elintarvikevalvontaviranomaisen lupaa. Aineita myydään velaksi, jopa kuin autoja 0% korolla. Raha ei ole ainut vaihtoväline palvelusta ja aineesta. Kaikki käy riippuen myyjästä, seksistä aina esimerkiksi varastettuun materiaaliin. Voitosta ei tarvitse maksaa veroja ja hinnankin voi määrittää itse. Voittomarginaalia pystyy hallitsemaan röyhkeyden sallimissa rajoissa. Aineita jatkamalla, eli lisätään jotain halvempaa ainetta tuotteeseen. Kuten kokonaiseen broileriin vettä joka nostaa painoa. Aine saattaa olla täysin jotain muuta, kuin mitä ostaja luulee ostavansa. Uusia aineita tulee joka päivä ja niidenkään vahvuuksia tai laatua ei voi varmistaa mistään. Pahimmassa tapauksessa laatu ja vahvuus selviää kokeilijan kuolemalla. Siitä huolimatta markkinat kasvaa, kuten poliisi ja uutiset ovat kertoneet. Jäteveden testaustulokset eivät valehtele ja sieltä selviää kaikenlaista.

  Maksun myöhästyessä siitä ei välttämättä tule automaattisesti 5 euron muistutuslisää. Maksu peritään kyllä tavalla tai toisella. Pahimmassa tapauksessa ostaja maksaa velan hengellänsä. Lähiomaiset tai ystävät voivat joutua maksamaan velan, vaikka eivät ole allekirjoittaneet takausta.

  Huumerikollisuus on huomattavasti elastisempi ja vapaampi markkinatalous. Jota valvoo ainoastaan tulli ja poliisi. Huumerikollisen mahdollisuus jäädä kiinni on suhteellinen käsite. Sitä voisi verrata lottovoittoon. Huumesodan todelliset kärsijät, kuten sodassa aina on yhteiskunnan kansalaiset. Eritoten vähäosaiset perheet ja surullista kyllä, lapset ja nuoret. Eri aineiden käyttö jatkuu edelleen, eikä sota niitä vastaan ole tehonnut.

  Kumpaan Suomalainen yhteiskunta haluaa luottaa, mielipiteisiin vai tutkittuun tietoon?

  Kiitos ja mukavaa päivän jatkoa, silti toivon Suomalaiselta yhteiskunnalta järjen voittoa.

  Rudolph Poemcastle
  46 vuotta koettu suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin väkivaltaa sekä paheksuntaa. Taloudellisesti, fyysisesti ja henkisesti.

  PS. Huumerikollisuuden intressissä ei ole menettää vapautta tai voittoa. Joka saa poliisin ja poliitikkojen miellipiteet outoon valoon. Ainakin heidän intressit kohtaavat unohtaen käyttäjät. Rikollisten ja poliisin väkivaltaiseen mailmaan sekä yhteiskunnan paheksuntaan 5-10 vuodeksi. Josta kärsii kaikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *