Anna

Olen Vasemmistoliiton kansanedustaja vuodesta 2011 lukien. Kunnallispolitiikassa vaikutan kolmatta kautta Tampereen kaupunginvaltuutettuna. Osallistun yhteiskunnalliseen keskusteluun myös kolumnistina ja kirjailijana.

Taustaltani olen sosiologi ja työelämän tutkija. Perheeseeni kuuluu kolme lasta. Harrastan kodin remontoinnin ohella lava- ja lattaritansseja sekä argentiinalaista tangoa.

Niin tutkijana kuin poliitikkona minulle on tärkeää ottaa asioista selvää. Kauniit puheet eivät usein riitä, vaan on kuunneltava asianosaisia ja mentävä itse katsomaan – asumaan siirtotyöläisten parakkikylään, töihin Koukkuniemen vanhainkotiin tai haastattelemaan koulujen keittäjiä.

Kirjoittamiani kirjoja ja pamfletteja yhdistää usein yksilön asemaa yhteiskunnallisissa valtarakenteisissa tarkasteleva tematiikka. Olen kirjoittanut muun muassa epävirallisista työmarkkinoista, siirtolaisuudesta, seksuaalisuudesta, naisten asemasta ja teologiasta.

Uusimmat kirjoitukseni löytyvät blogista.

Eduskunnassa vaikutan työelämä – ja tasa-arvovaliokunnassa sekä tulevaisuusvaliokunnassa. Tarkemmin eduskuntatyöhöni pääset tutustumaan Eduskunta-sivulta.

Pressikuvat

Painokelpoisen pressikuvan saat klikkaamalla kuvaa.

Kuva: Rami Marjamäki 2014
Kuva: Rami Marjamäki 2014
Kuva: Rami Marjamäki 2014
Kuva: Rami Marjamäki 2014